Mediation lost privé conflicten op

Jullie willen samen de oplossing bedenken voor jullie conflict. Omdat te kunnen moet je goed met elkaar kunnen overleggen. En dat valt soms niet mee als er emoties mee gaan spelen. Toch moeten er dikwijls belangrijke beslissingen worden genomen waar jullie het samen wel over eens moeten worden, Ik zal jullie hierin begeleiden als mediator. Deskundig en neutraal. Het onderschrift van mijn bedrijfslogo luidt “samen naar beter” dus pak het conflict aan dan lossen we het op. Bel me via 06-55187987 als je vragen hebt. Toon van den Hoogen

Een privé conflict oplossen met Toon van den Hoogen als mediator

Een privé conflict is soms moeilijk op te lossen omdat er vaak emoties zoals boosheid of verdriet een goed gesprek onmogelijk maken. Of het nu gaat over een echtscheiding of bv. een kwestie in je familie. En dat is erg lastig want je moet soms wel heel belangrijke beslissingen samen nemen, om de toekomst voor jullie alle twee goed te regelen.

Hier komen de voordelen van mediation, of liever nog een deskundige mediator, echt naar voren. Een oplossing die ook voor langere tijd blijft werken bereik je alleen als die oplossing ook door jullie beiden echt geaccepteerd wordt.

Om dat klaar te krijgen kun je de oplossing eigenlijk het beste  samen bedenken. En dat is precies wat we in mediation gaan doen. Onder mijn begeleiding gaan jullie met elkaar aan de slag om jullie eigen oplossing samen te stellen. Een oplossing waar de belangen voor de toekomst van alle deelnemers goed geregeld worden.

Ga je een rechtszaak beginnen en ga je met een dure advocaat aan het vechten tegen de ander voor jou eigenbelang dan escaleert het conflict dikwijls nog veel verder want de ander doet precies hetzelfde.

Uiteindelijk zal de rechter een dwingende uitspraak opleggen over het conflict door vooral te kijken naar wat er in het verleden juridisch is gebeurd. Je krijgt dan meestal een tevreden en een heel ontevreden partij. Of te wel er is dan een winnaar en een verliezer. Bovendien is het vooraf heel onzeker of je eindigt als winnaar of verliezer.

Voor de verliezer is het dan moeilijk om zich bij de uitspraak neer te leggen en blijft het conflict toch nog doorzeuren en kan nog jaren je leven verpesten.

In mediation werkt dit heel anders.

Ik zal jullie samen begeleiden en ben er dus voor  jullie alle twee. Ik zal dus jullie nooit tegen elkaar opzetten maar juist stimuleren dat jullie elkaar beter gaan begrijpen.

Met het langzaam terug keren van begrip ga je ook het belang van de ander zien en snap je beter dat jouw belang met het belang van de ander kan samenvallen in één oplossing. Dan zijn jullie weer instaat om samen naar een oplossing te zoeken die voor jullie alle twee goed werkt.

• Om jullie samen te begeleiden moet ik onpartijdig, neutraal, onafhankelijk zijn en mag geen enkel belang in de kwestie hebben. Dit is vastgelegd in het reglement van het ADR wat van toepassing is verklaard in de overeenkomst die we samen sluiten.

Geheimhouding. Alles wat er tijdens een mediation besproken wordt blijft geheim. Daar teken ik als mediator voor maar ook jullie moeten daarvoor tekenen zelfs als er externe adviseurs ingeschakeld worden ondertekenen die een geheimhoudingsverklaring.

We doen dat erg strikt zodat jullie alles wat je wil zeggen, ook op tafel kunnen leggen zonder dat het naar buiten komt. Soms is het zo dat er onderhuids nog meer speelt dan op het eerste gezicht lijkt. En ook die nog verborgen aspecten kunnen belangrijk zijn om de ander goed te gaan begrijpen.

Vrijwilligheid. Het is altijd vrijwillig wanneer je deelneemt aan een mediation. Je kunt er dus ook mee stoppen als je dat wil. Mooier is het natuurlijk als je, ook als het even wat minder gemakkelijk loopt, om toch je best te blijven doen om de mediation te laten slagen. Zodat je ook de oplossing bereikt en kunt gaan genieten van de rust die dat brengt.

Zelf beslissen. In mediation blijven jullie samen de beslissingen nemen en is er dus niemand (ook ik niet) die je een uitkomst opdringt. Ook de rol van adviseurs wordt duidelijk vast gelegd, zij adviseren, maar jullie beslissen wat je met het advies doet.

Hierdoor wordt het jullie eigen oplossing waarvoor jullie zelf de verantwoordelijkheid dragen.
Het wordt daardoor ook veel gemakkelijker om je te houden aan de gemaakte afspraken want jullie hebben die zelf samen bepaald.

Afspraken vastleggen en controleren. Als jullie de oplossing gevonden hebben dan krijgen jullie een conceptovereenkomst. Dit concept laat je door jullie eigen adviseurs controleren.

Hierdoor hoef je ook niet onzeker te zijn of de oplossing goed is. Daarna wordt het concept misschien nog aangepast en daarna in een rechtsgeldige overeenkomst omgezet. Totdat jullie beider handtekening onder de vaststellingsovereenkomst staat kan er nog verbeterd of uitgebreid worden, daarna is het de juridische basis waarop jullie toekomst verder gebouwd kan worden.

Verleden en toekomst. In een rechtszaak kijkt de rechter scherp naar wat er in het verleden juridisch is gebeurd om een vonnis te kunnen vellen. In mediation kijken we ook naar het verleden om te begrijpen wat jullie heeft gebracht tot jullie standpunten.

Maar daarna gaan we vooral opzoek naar wat jullie belangen zijn voor de toekomst. Als dat helder is proberen jullie een oplossing te bedenken waarbij de belangen van jullie allebei goed behartigd worden. In mediation is een oplossing voor de toekomst het belangrijkst.

Deskundigheid. Ik ben  ADR geaccrediteerd mediator. Naast basis mediator ben ik ook als scheidingsmediator en zakelijk mediator opgeleid.

Ik wil  mijn levens- en zakelijke ervaring combineren met mijn mediation kennis om, mensen met een conflict, te helpen naar een betere toekomst. Dus een op resultaat gerichte aanpak maar met extra aandacht voor jullie als persoon.

Kwaliteit. Ik werk samen met diverse experts zoals je ziet op de pagina Partners. Deze experts kunnen alle berekeningen en overeenkomsten controleren of opstellen. Het wordt dus eerst mijn eigen deskundigheid, daarna het advies van experts en als laatste de controle door jullie eigen adviseurs die een hoge kwaliteit van de mediation zullen opleveren.

Die controles zijn voor jullie belangrijk om er van overtuigd te zijn dat jullie de goede oplossingen hebben gekozen en alle berekeningen ook door jullie eigen adviseurs zijn gecontroleerd. Want als jullie zelf verantwoordelijkheid nemen voor de oplossing die jullie zelf bedacht hebben, dan moeten ook jullie eigen adviseurs jullie kunnen overtuigen van de juistheid van de oplossing.

Vertrouwen. Als je aan mediation denkt is het belangrijk dat je een mediator zoekt die je echt kunt vertrouwen. Maak daarom gebruik van een 1ste gratis adviesgesprek. Je leert mij dan kennen en kunt beter inschatten of je in mij dat vertrouwen kunt hebben. Bel me gerust voor informatie op 06-55187987 of stuur een bericht via het contactformulier>> Krijg weer vertrouwen in een mooie toekomst!

Ja ik wil graag een 1ste gratis adviesgesprek aanvragen

Kom in contact met Toon

 

Heb je een vraag bel me dan even op 06 55 187 987

Of stuur een e-mailtje via het contact formulier.

Ik zal je dan snel verder helpen.

 

neem contact met me op

Strenge kwaliteitseisen

Het ADR Mediator register en het ICR Coach register beheert en faciliteert het kwaliteitsniveau van mediators en coaches. Het zijn 100% onafhankelijke wereldwijde keurmerken voor goed opgeleide professionele mediators, coaches en onderhandelaars.

A.J.W. (Toon) van den Hoogen is geaccrediteerd als;

ADR mediator onder no. 348MRE.    ICR conflict coach onder no. ZDAOPE. Master-negotiator onder no. GMVAXQ