De achtergrond van Toon van den Hoogen

Persoonlijk:
Je best doen voor, en genieten van, fijne relaties met de mensen om je heen.
Ik ben sinds 1980 gelukkig getrouwd met Rika en wij hebben 3 inmiddels volwassen kinderen. Met hun partners vormen we een fijne familie van nu nog 8 maar straks nog meer familieleden.

(ja kinderen en kleinkinderen geven naast soms een beetje zorgen ook heel veel plezier) Ik ben al 50 jaar diabeet maar dat heeft mij nooit weerhouden om een volle maatschappelijke en zakelijke rol te kunnen vervullen.

Overigens leer je met een chronische ziekte wel een beetje begrip te hebben voor het feit dat niet alles maakbaar is en te kijken naar de kansen die er toch altijd zijn. De toekomst is voor mij belangrijker dan het verleden, waar je wel veel van kunt leren.

Zakelijk:
Een scherp zakelijk inzicht koppelen aan maatschappelijke waarden en normen zijn mijn leidraad in het zaken doen.
1975 / nu: Ik ben samen met mijn vrouw, zus en zwager eigenaar van “van Es shoes, bags & fashion” een schoenen detailhandelsbedrijf, dat al in mijn familie van vader op zoon sinds 5 generaties is doorgegeven en is opgericht in 1837.

Binnen “van Es” heb ik ervaren hoe je succesvol kunt zijn door gebruik te maken van- en ruimte te geven aan- de sterke kanten van vier nauw bij elkaar betrokken vennoten.

2003 / 2017: In mijn adviesbureau “Fashion Profilers” heb ik met name Italiaanse schoenleveranciers geadviseerd bij het ontwerpen en samenstellen van modische damesschoenen collecties.

Binnen “Fashion Profilers” heb ik geleerd dat zakelijke doelen prima te realiseren zijn, ook als er spraken is van afwijkende zakelijke culturen, door zorgvuldig met elkaar te communiceren.

1975 / nu: Door mijn jaren lange ervaring in het goed samenwerken met mijn partners, veel personeelsleden, klanten en leveranciers ben ik me steeds meer gaan interesseren voor het begeleiden van, of bemiddelen tussen, mensen in conflict.

Mee helpen deze conflicten op te lossen geeft me veel voldoening. De laatste jaren heb ik deze ervaring kunnen koppelen aan een gedegen opleiding tot mediator. Ik ben dan ook geaccrediteerd als mediator bij het ADR.

Ik ben bij deze  toon aangevende internationale beroepsorganisatie in mediation als specialist erkend op het gebied van scheidingen en arbeidsconflicten. Ik heb alle hiervoor benodigde certificaten na specialistenopleidingen behaald. Naast deze specialistische kennis, is conflictpartners in elk type conflict weer instaat stellen tot effectief overleg met elkaar, de kerncompetentie waarover ik beschik als mediator.

2018 / nu: Toen we in 2017 het eerste gedeelte van ons bedrijf succesvol konden verkopen was het oprichten van mijn eigen mediation bureau “Mediation Resultaat” voor mij een logische stap. Binnen “Mediation Resultaat” houd ik me vooral bezig met privé en zakelijke conflicten, Ik houd graag een duidelijke zakelijke doelstelling voor ogen waarbij ik me echter bewust ben van persoonlijke elementen die een conflict dikwijls bevat.

Een heldere structuur scheppen voor deelnemers aan mediation, om hen daarna zelf instaat te stellen weer goed met elkaar te overleggen en te zoeken naar een oplossing dat geeft prima resultaten.

Maatschappelijk:
Op een hele nuchtere manier omkijken naar de mensen om je heen.
Ik ben al mijn hele volwassen leven bij diverse maatschappelijke initiatieven of verenigingen betrokken geweest dikwijls in bestuursfuncties.

De regionale Diabetes vereniging, diverse lokale ondernemersverenigingen, en het koor “Cantado” of tot op dit moment Paarden Sport Vereniging Sint Lambertus Veghel heb ik als voorzitter kunnen helpen zich verder te ontwikkelen. Dingen die mij zelf veel voldoening geven zijn zingen, schilderen maar vooral mennen, sinds 1960 ben een fervent paardensporter, op amateur niveau. Sinds 2018 ben ik ook als vrijwilliger betrokken bij Buurt Bemiddeling Meierijstad.

Ik wil graag een afspraak maken

Kom in contact met Toon

 

Heb je een vraag bel me dan even op 06 55 187 987

Of stuur een e-mailtje via het contact formulier.

Ik zal je dan snel verder helpen.

 

neem contact met me op

Strenge kwaliteitseisen

Het ADR Mediator register en het ICR Coach register beheert en faciliteert het kwaliteitsniveau van mediators en coaches. Het zijn 100% onafhankelijke wereldwijde keurmerken voor goed opgeleide professionele mediators, coaches en onderhandelaars.

A.J.W. (Toon) van den Hoogen is geaccrediteerd als;

ADR mediator onder no. 348MRE.    ICR conflict coach onder no. ZDAOPE. Master-negotiator onder no. GMVAXQ