Erfenis kwesties

Misschien was de aanleiding voor het krijgen van een erfenis niet zo leuk door het overlijden van een familielid. Maar daarna ben je wel blij geweest met het feit dat je tot erfgenaam bent benoemd in een nalatenschap. Maar erfenissen liggen gevoelig er is dikwijls geld mee gemoeid en vaak zijn er familieleden bij betrokken. In feite zijn dit twee ingrediënten waar vaak ruzies uit kunnen ontstaan. Je zit echt niet op die ruzie te wachten maar nu word je er toch mee geconfronteerd. Er is nog iets anders aan de hand met erfenissen het gaat namelijk dikwijls over een rechtsgebied (erfrecht) waar weinig mensen in thuis zijn. Maar trouwens advocaten en een mogelijke rechtszaak tussen jou en je familie dat zie je helemaal niet zitten.

Wat nu?

Mediation kan een goede optie zijn om een oplossing te zoeken die voor iedereen goed voelt. Ik schakel dan een onafhankelijke notaris in die als expert jullie bij kan staan, terwijl ik mijn mediation kwaliteit kan inzetten om het overleg proces in goede banen te leiden. Deze manier om het probleem op te lossen geeft je de gelegenheid om de verhoudingen goed te houden of weer te herstellen, terwijl er toch een prima oplossing wordt bereikt die aan alle wettelijke normen voldoet. De toekomst met je familie ziet er dan weer heel wat beter uit.

Toon van den Hoogen mediator.

Samen je best doen om een oplossing te vinden geeft je veel voldoening. Ik help jullie hierbij!

Ik wil graag een afspraak maken

Kom in contact met Toon

 

Heb je een vraag bel me dan even op 06 55 187 987

Of stuur een e-mailtje via het contact formulier.

Ik zal je dan snel verder helpen.

 

neem contact met me op

Strenge kwaliteitseisen

Het ADR Mediator register en het ICR Coach register beheert en faciliteert het kwaliteitsniveau van mediators en coaches. Het zijn 100% onafhankelijke wereldwijde keurmerken voor goed opgeleide professionele mediators, coaches en onderhandelaars.

A.J.W. (Toon) van den Hoogen is geaccrediteerd als;

ADR mediator onder no. 348MRE.    ICR conflict coach onder no. ZDAOPE. Master-negotiator onder no. GMVAXQ