Arbeidsmediation

Arbeidsmediation vanuit het standpunt van een werknemer

Het loopt niet goed op je werk. Er heerst een ruzieachtige sfeer. Met je leidinggevende kun je niet meer  opschieten. Wat is er toch veranderd? Je werkt hier al jaren maar de laatste tijd is de samenwerking tot het nulpunt gedaald terwijl je toch echt hard voor de zaak hebt. Je voelt de stress die dit oplevert. Je denkt: Ik ga met hem praten want dit kan zo niet langer. Maar het gesprek loopt uit de hand en nu is de sfeer om te snijden. Hoe nu verder?

Het wordt hoog tijd om aan een echte oplossing te werken, want anders loopt het met je baan daar helemaal mis en dat wil je niet.

Ik kan als mediator jou en je leidinggevende helpen bij het zoeken naar een oplossing.

De oplossing, ga je samen met je leidinggevende, zelf bedenken want het moet jullie eigen oplossing worden. Als mediator ben ik neutraal en onpartijdig, ik kies geen enkele kant. Ik zal wel zorgen voor een goede structuur in het overleg zodat jullie weer normaal met elkaar in gesprek kunnen.

Ik ben zelf ruim 40 jaar werkgever geweest en combineer die ervaring met mijn deskundigheid als onpartijdig bemiddelaar. Ik strijd dus niet alleen voor jou belangen of omgekeerd voor de belangen van je werkgever. Nee mijn doel is het om jullie samen weer goed te laten overleggen zodat jullie samen een oplossing kunnen bedenken waar iedereen tevreden mee is.

We gaan geen juridisch gevecht aan met elkaar waarbij een dwingende uitspraak komt van een rechter waar je zelf helemaal geen grip meer op hebt. Nee dan gaat er nog meer kapot in jullie werkrelatie. Bovendien word je bij de rechter winnaar of verliezer, wie zal het zeggen.

Als er advies gevraagd moet worden van een juridisch adviseur (advocaat) met als specialiteit Arbeidsrecht dan kan ik die voor jullie zoeken. Door deze adviseur van buiten te betrekken kan ik echt neutraal en onpartijdig mijn rol als begeleider voor jullie alle twee blijven vervullen. De advocaat kan dan ook de gevonden oplossing in een juridisch juiste overeenkomst vastleggen.

Nee er moet een oplossing komen waar jullie alle twee tevreden mee zijn. Stel aan je baas of leidinggevende mediation voor. Als arbeidsmediator van Mediation Resultaat help ik jullie graag.

Arbeidsmediator Toon van den Hoogen van Mediation Resultaat

Met mijn hulp komen jullie er wel uit. Ik heb hier al jaren ervaring in.

Arbeidsmediation vanuit het standpunt van een werkgever of leidinggevende

Met een van je medewerkers gaat het niet goed. Er is aanhoudend strijd met zijn of haar leidinggevende. Die twee komen er niet uit. Vervelend voor hen beide want er dreigt zelfs ziekteverzuim en de sfeer voor alle andere lijdt er ook stevig onder. Je ziet het al gebeuren de werkprestaties lopen echt achteruit.

Je denkt moet ik dan een van de twee gaan ontslaan?  Nee, dat wil je eigenlijk ook niet want het zijn beide wel goede werknemers als ze maar geen ruzie met elkaar zouden maken. Bovendien ontslagaanvragen is een heel gedoe dat veel tijd vraagt terwijl het dikwijls aan vergoedingen ook nog veel kost. Werknemers in een ontslagprocedure lopen het risico in een ziekte verzuim periode terecht te komen wat weer meer druk oplevert voor de andere medewerkers. Om maar te zwijgen over de extra vervangingskosten. De werkdruk stijgt zodat je nog meer risico loopt bij andere medewerkers.

De rechter eist meestal eerst een oplossingspoging d.m.v. mediation voordat hij een uitspraak wil doen. Bovendien zal de rest van medewerkers  ook niet blij zijn als ze hun collega en baas in een rechtszaak verwikkeld zien raken. Nee daar knapt de sfeer in het bedrijf niet bepaald van op. Terwijl een positieve werksfeer zo belangrijk is voor de prestaties van je bedrijf.

Je medewerkers vormen een belangrijke succes factor voor het bedrijf en dat wil je zo houden. Waar haal je trouwens nieuwe ervaren medewerkers vandaan na een ontslag? Ja als er geen andere mogelijkheden meer zijn dan kies ik voor een exit mediation waarbij een medewerker een ontslag met wederzijds goedvinden kan aanvaarden. Ik wil dat het imago van het bedrijf er geen schade bij oploopt.

Leg het probleem eens voor aan mij als arbeidsmediator van Mediation Resultaat waarschijnlijk kan ik je snel en kosteneffectief verder helpen.

Arbeidsmediator Toon van den Hoogen van Mediation Resultaat

Ik ben gecertificeerd arbeidsmediator. Ik ben al 40 jaar zelf werkgever in mijn eigen bedrijf en heb daardoor een grote ervaring in het begeleiden en motiveren van medewerkers zodat er weinig arbeidsconflicten ontstaan. Een arbeidsconflict is meestal goed op te lossen zolang het niet hevig is geëscaleerd. Wacht dus niet te lang met het inschakelen van professionele hulp.

Als er advies gevraagd moet worden van een juridisch adviseur (advocaat) met als specialiteit Arbeidsrecht dan kan ik die voor jullie zoeken. Door deze adviseur van buiten te betrekken kan ik echt neutraal en onpartijdig mijn rol als begeleider voor jullie alle twee blijven vervullen. De advocaat kan dan ook de gevonden oplossing in een juridisch juiste overeenkomst vastleggen.

Kies voor een oplossingsgerichte neutrale mediator die kostenefficiënt het conflict laat oplossen door de conflict partners zelf. Je wordt dan niet afhankelijk van twee vechtende advocaten en een rechterlijke uitspraak die moeilijk voorspelbaar is.

Ja, ik wil contact opnemen

Kom in contact met Toon

 

Heb je een vraag bel me dan even op 06 55 187 987

Of stuur een e-mailtje via het contact formulier.

Ik zal je dan snel verder helpen.

 

neem contact met me op

Strenge kwaliteitseisen

Het ADR Mediator register en het ICR Coach register beheert en faciliteert het kwaliteitsniveau van mediators en coaches. Het zijn 100% onafhankelijke wereldwijde keurmerken voor goed opgeleide professionele mediators, coaches en onderhandelaars.

A.J.W. (Toon) van den Hoogen is geaccrediteerd als;

ADR mediator onder no. 348MRE.    ICR conflict coach onder no. ZDAOPE. Master-negotiator onder no. GMVAXQ